Jan Hovelsrød, Jbf

Pensjon og sparing til pensjon oppleves som komplisert for mange. Frem til nå har det ikke vært like enkelt å få oversikt over pensjon fra tidligere arbeidsgivere eller hvor nåværende pensjonsordning er. Nå får alle i privat sektor mulighet til å samle sin pensjonsopptjening fra nåværende og tidligere jobber i egen pensjonskonto – EPK!

Ifølge Jan Hovelsrød i Jbf taper mange arbeidstakere mye i fremtidig pensjon med dagens system for innskuddspensjon. Mange har små avtaler med kostnader og gebyrer som betyr at du får mindre i pensjon. Det har vært et mål for Finansdepartementet og lage en ny og bedre løsning som gir mer pensjon til alle og som gjør det lettere å få oversikt over egen pensjonsopptjening. Den nye ordningen er et langt skritt i riktig retning og den vil gjøre det enkelt å samle løpende og gamle pensjonsordninger i en konto. I tillegg er det arbeidstaker selv som velger hvor man vil ha sin EPK.

Pensjonsordningen i Norge

Pensjonsordningen i Norge er bygd opp med tre hovedelementer. I bunn ligger folketrygden, i midten ligger pensjon fra arbeidsgiver der EPK blir det viktigste elementet for alle med innskuddspensjon, og øverst har vi egen sparing til pensjon.

– Vi i Jbf er klare for å hjelpe alle NJF-medlemmer slik at dere kan få oversikt over egen pensjon, og ikke minst gjøre de endringene som er nødvendig for å sikre best mulig pensjon for alle medlemmene, understreker Jan.

– Tar du et møte med en av våre autoriserte rådgivere har vi fokus på å finne den løsningen som er best for deg. Vi ser på alle tre elementene i din pensjon samlet slik at slik at du kan få den økonomiske friheten du ønsker når du blir pensjonist, forteller han videre.

Tre tips til NJFs medlemmer

  1. Ta kontakt med oss Jbf Bank og avtal et møte for gjennomgang av dine pensjonsordninger, i disse korona-tider er det faktisk enklere enn noensinne å ha et rådgivningsmøte, det ordner vi enkelt digitalt og du slipper å reise innom et kontor.
  2. Last ned Smartspar-appen og gjør deg kjent med den. Der får du oversikt over dine nåværende pensjonsordninger og der vil du se din egen pensjonskonto når den kommer på lufta 1. februar.
  3. Sist men ikke minst, lytt til podcast-episoden vi har laget om egen pensjonskonto her.

Jbf er her for NJF

Ønsker du å vite mer om pensjon, sparing eller høre hva vi i Jbf har å tilby deg som kunde? Ta kontakt med oss i dag – vi er her om du trenger en sparrepartner for å se på økonomien din! 

Da kan du kontakte de enten via telefon 21 62 26 00, send en e-post til bank@jbf.no. Er du allerede kunde kan du kontakte din personlige rådgiver – spør om et pensjonsmøte.